Veel gestelde vragen


Wat zijn de voordelen van shutters?

Doordat shutters regelbaar zijn, is het op ieder moment van de dag mogelijk de lamellen in de gewenste stand te zetten. Ook handig is dat shutters gemakkelijk te reinigen zijn; u hoeft de lamellen slechts met een droge doek stofvrij te maken. Door het materiaal heeft huisstofmijt geen schijn van kans, dus zijn shutters een uitkomst bij allergieën. Bovendien betekenen shutters een waardevermeerdering voor uw woning en zijn daarmee een waardevolle investering.

Waar kan ik de mogelijkheden bekijken?

Onze verdelers beschikken over uitgebreid presentatiemateriaal wat onder andere bestaat uit kleurstalen, voorbeeldluikjes en bedieningsopties. Bekijk voor inspiratie de foto′s op onze website. Heeft u vragen? Of wilt u de mogelijkheden bekijken in uw eigen woning? Neemt u dan contact op met de verdeler in uw regio.

Heb ik garantie op shutters?

Shutters & Shutters biedt 5 jaar garantie op fabricagefouten van shutters. Dit houdt in dat de shutters vrij zijn van materiaalfouten en productiefouten.

Zit er levertijd op shutters?

Onze shutters zijn maatwerk. Ieder raam is uniek en wordt precies opgemeten, waarna de shutters tot op de millimeter op maat gemaakt worden. De levertijd is ongeveer 12-14 weken.

Kunnen shutters in mijn badkamer geplaatst worden?

Jazeker, al onze shutters zijn toepasbaar in de badkamer. De shutters uit de Endurance-collectie zijn speciaal ontworpen voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

Zijn shutters geschikt voor draai-, kiep- en/of dakramen?

Op vrijwel ieder raam zijn shutters te monteren, zo ook op draai-, kiep-, en dakramen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van gordijnen. Het blijft uiteraard mogelijk het raam te openen / op kiepstand te zetten zonder dat de shutters hierbij in de weg zitten.

Zijn shutters duurzaam?

De shutters uit de Special-collectie en Cottage-collectie worden gemaakt in een FSC-gecertificeerde fabriek. Dat wil zeggen dat er voor onze houten shutters alleen gebruik gemaakt wordt van hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De Endurance-collectie wordt gemaakt van duurzaam kunststof. Dit materiaal wordt op milieuvriendelijke wijze geproduceerd en heeft een lange levensduur.

Andere toepassingen van shutters?

Shutters zijn niet alleen praktisch en decoratief voor uw ramen, ze zijn daarnaast geschikt voor tal van andere toepassingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk shutters om te toveren tot een kastenwand. Ook zijn ze eenvoudig als scheidingswand te gebruiken.